"julens sötaste stunder" - hallontryffel
Satt och kollade lite i min cosmo' och fick se lite recept. Nu vet då jag vad jag ska göra till jul, hallontryffel!
Cirka 40 st:
250g mörk choklad
125g hallon
1/2 dl koncentrerad hallonsaft
1 dl vispgrädde
3 msk strösocker
Knäckformar
1. Finhacka chokladen. Blanda hallon, saft, grädde
och socker i en kastrull och låt småkoka i en
kvart. Sila blandningen och låt den koka ihop
utan lock tills en halv deciliter vätska återstår.
Tillsätt chokladbitarna och rör om till chokladen har smält.
2. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något.
Fördela smeten i knäckformar.
Cirka 40 st:
250g mörk choklad
125g hallon
1/2 dl koncentrerad hallonsaft
1 dl vispgrädde
3 msk strösocker
Knäckformar
1. Finhacka chokladen. Blanda hallon, saft, grädde
och socker i en kastrull och låt småkoka i en
kvart. Sila blandningen och låt den koka ihop
utan lock tills en halv deciliter vätska återstår.
Tillsätt chokladbitarna och rör om till chokladen har smält.
2. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något.
Fördela smeten i knäckformar.
Trackback