Strength comes from the good things

“Finding things that make you happy shouldn’t be so hard. I know you’ll face pain, suffering, hard choices but you can’t let the weight of it choke the joy out of your life. No matter what, you have to find the things that love you... run to them!

There’s and old saying. ‘That which doesn’t kill you makes you stronger’ I don’t believe that. I think the things that try to kill you make you angry and sad. Strength comes from the good things – your family, your friends, the satisfaction of hard work. Those are the things that’ll keep you whole. Those are the things to hold on to when you’re broken.”

- Jax Teller (Sons of Anarchy)


En plats i solen

Och varje gång du möter min blick
blir min värld en aning större
Varje gång du möter min blick
hör jag ditt hjärta ge mig blod

Varje gång du möter min blick
går en störning genom ljuset
Varje gång du möter min blick
så vet jag vem jag är
 

Husmor

Ska alldeles strax gå ner och hämta tvätten och hänga den. Sen ska jag plocka in lite rentvätt i garderoben och städa undan lite överallt. Ska även stryka lite, haha.. Känns som världens husmor, meen lär väl vänja mig då det kommer vara min vardag om 12 dagar!
 
När jag gjort klart det ska jag duscha och sen åka och handla inför morgondagen. Kommer bli sååå bra! Gud va jag längtar! Ikväll blir jag ensam, så blir  nog bara att dammsuga och fixa det sista då jag knappt kommer hinna med något imorgon. Åker nämligen till Avesta på förmiddagen för liiite shopping, bara lite! Sen är det liksom bara att åka hem och fixa inför kvällen, börja laga mat och så!
 
Trevlig helg på er allihopa! :)
 
 

I just wanna know if you're gonna stay

 

blir spyfärdig

Alltsååå! Blir så arg så vet inte vart jag ska ta vägen! Va är det för jävla inavlade idioter som gör något sånt här mot helt oskyldiga djur?! Ni som känner mig vet att jag verkligen har noll tollerans mot djurplågeri av alla slag. Men det här, så jävla grymt! Usch.. Blir spyfärdig.
 
Kommande text har jag kopierat från sidan jag läste om detta.
"Denmark is a big shame. The sea is stained in red and in the meanwhile it’s not because of the climate effects of nature. It's because of the cruelty that the human beings (civilised human) kill hundreds of the famous and intelligent Calderon dolphins. This happens every year in Feroe Iland in Denmark. In this slaughter the main participants are young teens. Why? A celebration, to show that they are adults and mature! In this big celebration nothing is missing for the fun. Everyone is participating in one way or the other. Is it necessary to mention that the dolphin calderon like all the other species of dolphinst’s near extinction (sv: utrotning) and they get near men to play and interact in a way of PURE friendship. They don’t die instantly, they are cut 1, 2 or 3 times with thick hooks and at that time the dolphins produce a grim like that of a new born child. But he suffers, and there's is no compassion. While this magnificent creature slowly dies in its own blood."
 
Och hur kan folk stå och titta på sånt här? åååh, blir galen. Förstår ni att detta händer nu. År 2014. Detta är vår verklighet. När jag kommer hem ska jag fan gå med i peta eller wwf.
 
 

sjukling

Hade en riktigt bra tjejkväll i falun i lördags! Riktigt riktigt bra! Dock vaknade jag upp genomförkyld, vilket inte var superskönt kanske.. Men jag hängde i Falun några timmar med Lisa då jag väntade på pappa och Emma som skulle komma upp så vi kunde hälsa på min farfar som ligger på sjukhus. Dock fick jag ju inte krama om honom alls då jag var så förskyld.. Men lär åka dit igen innan jag åker iväg. Så jag får ge både honom och farmor en rejäl kram! Min faster, hennes man och min kusin mia var också på plats! Dom bor ju i Örebro så träffar dom väldigt sällan, så det var kul i alla fall!
 
Måndagen klippte jag håret hos Kattis på Skönhetsverkstaden, vart riktigt nöjd! Väldigt skönt att ha gjort det innan jag flyttar också. Sen på måndagens eftermiddag var jag hundvakt och så åkte jag och Harley till storasyster Annsofie som fyllde år. Det bjöds på en väldigt god räksoppa med bröd, samt tårta! :} Sen åkte jag hem tidigt för att krypa ner i sängen. Och ja, där har jag legat sen dess. Det är inte förns idag jag kännt mig pigg! Vilket är väldigt skönt då jag ska ha middag här på lördag för mina vänner. En liten hejdå-middag. Sen blir det självfallet hotellet och Rootvälta! :)
 
Då vet ni vad som har hänt lite. Inget särskillt alltså. Nu ska jag äta lite choklad framför sex and the city! Har kollat på pinsamt många avsnitt nu när jag varit sjuk, haha. Men det är ju sååå bra!
 
 

pics.

Här kommer lite olika bilder. Solnedgång x2, tjejkväll och dagens frukostbild! :>

you ain't getting any younger

Haha, är jag för gammal för att pierca om mig? Är så sugen på tungan igen! :}
 
 

Supervecka!

Den här veckan har jag gjort en hel del faktiskt. Har jobbat 3/5 dagar, gymmat, fikat, hängt med vänner och familjen, bokat biljett till hoffmaestro, varit på middag och lite annat! Ganska händelserikt för att vara mig, haha.. Men jag försöker hålla mig sysselsatt och träffa många nära och kära nu innan jag åker. 5 månader utan mina käraste, tack å lov för teknologin så man kan skypea och prata över datorn! 
 
Ikväll har jag varit på middag hos min syster Emma och hennes Anders. Jag, mamma och mammas särbo var bjudna. Det blev trerätters och allt var supergott! Sen vart det massa snack och vin för deras del då jag körde. :) Nu ska jag strax lägga mig, riktigt trött! Imorgon eftermiddag ska jag till Falun med några favoriter och mysa och ha en traditionell sleepover med tacos och mängder med skitsnack! Blir madrasser och pyjamas och hela köret, precis som förr! Dock blir det ett och annat vinglas nu. Ser fram emot kvällen hur som helst! :)
 
Innan jag åker ska jag dock på stan för lite ärenden, ska även boka flygbiljett och packa allt som ska med till Falun! Hoppas ni har en minst lika bra helg som jag har. :*
 
 

If only as a ghost

Detta kan vara en av de sorgligste låtarna jag hört på länge.. Lyssna och njut. Själv gråter jag. Men den är bra fin också!
 
 
Could you please come back to me if only as a ghost
I might not be alone in grief but I need you most
You're not just my older brother, you're my best friend
I never got to tell you that
So please come back again

My sweet wife is sleeping now, so's my newborn son
I wish you could be with me as my life just begun
You should see him lying there, he looks just like me
But I sure hope that it is you
That he grows up to be

The day you died, I thought that I was gonna die as well
Everything was shaking and my life turned to hell
I'm telling you I'm happy that a son is born to me
But sometimes I can't bear the thought
That you're not here to see

Mama, paps, the rest of the bunch and all our good friends too
We're riding on a swimming horse and we still talk of you
But in the night, when I'm alone I think about before
When I was throwing magazines
At you because you snored

I dream about our arguments, I dream about our love
I can't stand people telling me you're watching from above
It's giving me no comfort thinking God's now your host
Cause I'm the one who needs you here
If only as a ghost

I believe in good people

 
Alla bilder kommer från min blogg på tumblr. :)
 
 

Om 3 veckor har jag lämnat Sverige

Dålig uppdatering nu igen. Men jag har mina skäl! Det händer en hel del grejer i mitt liv nu. Både jättebra saker och inte så jättebra saker. MEN det största är väl att det inte blev London.. Det blev IRLAND ISTÄLLET! Så om tre veckor bor jag i södra Irland i en stad som heter Cork! Så gissa om jag har lite att fixa innan dess? Har dock fixat en hel del redan. Lite smått kvar, så som att pausa mitt medlemskap på Må Bättre, fixa ett visakort, köpa gummistövlar, haha..
 
Jag kommer åka dit och jobba som au pair åt en liten pojke på 18månader. Familjen får ett tillskott i slutet av mars så därför vill dom ha liten extra hjälp med den här pojken. Jag kommer stanna där i 5månader, så kommer jag hem i början av juli igen. Precis lagomt tycker jag! :)
 
Så vänta er inte sådär supermycket uppdatering framöver. Men kommer självklart skriva om livet på Irland. :)
 
 

Pure heroine

 
Pretty soon I'll be getting on my first plane
I'll see the veins of my city like they do in space

turn down for what

 

sorry liver..

 
 

XO

 

Nyårsafton & löften

Vart ska jag börja? Nyårsafton var riktigt riiiktigt bra! Jag, Lisa och Anna förfestade lite hos Lisa & Victor innan vi åkte till grabbarna som kollat hockey. Det blev härlig musik, underbara människor och god middag med massa tal och allas "bästa/roligaste-minnen-från-2013" vilket var kul att höra, haha. Skrattade igenom hela middagen i princip! Sen blev det en hel del alkohol och sen raketer och tolvslaget så klart! Fick ju till och med min nyårskyss..! Lite ironiskt kanske, då en av anledningarna till varför jag åkte till Falun var för att slippa se alla par pussas! Meeen aja, det var trevligt hur som helst! Det blev ÄNNU mer alkohol och vi festade till småtimmarna och firade det nya året.
 
Vaknade brutalt tidigt efter endast 2-3timmars sömn och kunde inte somna om. Förstod heller inte vart jag var först, men pusselbitarna föll på plats rätt fort, haha.. Väntade några timmar i sängen på att alla skulle vakna, sen så blev det att städa upp efter nattens bravader. Tog några timmar det också, men hyffsat fort när man tänker på hur det såg ut antar jag! På eftermiddagen drog vi in till stan och käkade pizza och sen tog vi det bara lugnt i soffan hos Victor. Vid 18 åkte jag med Anna och Mathias hem, och så var det roliga över.
 
Hade i alla fall mitt livs roligaste nyår, helt klart. Och tro det eller ej så kände jag något när jag vaknade där där morgonen, och har kännt så sedan dess. Jag känner en sån passion för livet! Förra året var sisådär för min del. Så jag bestämde mig där och då på tolvslaget, bland raketer, vänner och skumpa, att 2014 ska fa-an bli mitt år.
 
Vi pratade om nyårslöften dagen efter nyår. Någon sa att detta skulle bli deras tränar-år. Då sa en annan att han fan inte skulle träna bara för att. Han skulle leva 2014 precis som han kände för. Han skulle njuta och bara göra saker för att må bra. Och OM jag höll med honom! I år ska jag bara göra massa saker som jag själv vill och som får mig att må bra och framför allt lycklig. Att ha ett mål att man ska vara lycklig och nöjd tror jag är ett väldigt nyttigt "löfte". Jag har inga löften i år. Men det har jag som mål; att vara lycklig.
 
Detta är det enda kort jag tog med min telefon under kvällen, men jag antar att det är ett bevis på hur kul jag hade. Hoppas ni hade ett minst lika bra nyår och att ni får ett bra år! Själv ska jag se till att mitt 2014 hamnar i historieböckerna! ;)
 
 
 

2014