Brooklyn baby

Är heelt fast i Lana del Rey's nya album Ultraviolence. Alltså, gaah. Perfektion!!!
 

nordic feel

Detta fick jag hem i ett paket idag! Så nu ska håret må bra! Efter mitt ryck att bli blond förra året så är håret sjukt slitet, trots att jag bara färgat det två gånger (brunt) i år med massvis av inpacking. Men nu har jag beställt min favorit-inpackning från L'oreal! Samt en olja, lite nagellack och skydd för värme, slitage och allt möjligt! Den luktar ljuvligt, kokos! Beställde även ett woodwickljus i min favorit doft. Syrran var inte så imponerad, men så går det när man inte har min favorit i butiken, haha. Det fick bli en hederlig mobilbild, hoppas det går bra det med!
 
 

Städ-torsdag!

Torsdagar och fredagar är ju jag oftast ledig. Så idag är det kaffe och städning på agendan! Julmusiken strömmar ut högtalarna och det är faktiskt rätt mysigt att gå runt i myskläder och plocka i lägenheten. Mamma jobbar sent idag så då lär man ju hjälpa till lite extra, speciellt när man är ledig.Mitt rum har varit en röra alldeles för länge så det blir skönt att få snyggt till helgen. Och på tal om helgen vet jag inte alls vad jag ska göra.. Mamma åker bort så funderar på att ta mig hem till pappa och hälsa på farmor lite. Har inte vågat åkt ut till henne då det har varit så mycket magsjuka på jobbet, men det börjar lugna ner sig nu så då får jag passa på!
 
Nu ska jag fortsätta med städningen, blir dubbelt så jobbigt när det blir mörkt tycker jag. Så nu får jag rappa på! Ikväll ska jag hämta ett paket på posten, kan visa er sen vad jag köpt för roligt!
 
 

wednesday

Idag har ALLT strulat på jobbet. Men ungarna gör det värt det tusen gånger om som vanligt. Efter jobbet gick jag hem till mormor som opererade ögat idag. Det hade gått gallant som tur var! Jag blev bjuden på lite god varm soppa i kylan. Sen åkte jag hem med mamma.
Nu ska jag göra mig fin för att åka på kalas. Kristoffer fyller 20år idag! Så ska dit och gratta honom. En liten fågel viskade även att det skulle bjudas på smörgåstårta, vilket man aldrig tackar nej till.. haha
 
Min fina Karolina fyller ju också år idag. Men henne får jag allt gratta lite senare. Hoppas i alla fall hon får en toppen födelsedag! Nu lär jag göra mig i ordning. Hoppas allt är med med er!
 
 

pasta bolognese

Just nu står min pasta bolognese på spisen och puttrar så jag passar på att blogga lite för en gångs skull!
Jag tycker det är så skönt att stå och laga mat. Fastän jag har varit uppe i snart 13 timmar och jobbat i 8 av dom så är det skönt! Det känns nästan som lite terapi för mig. Mina tankar är lugna och sansade och just när jag står där har jag inte några större problem alls. (Förutom att jag möjligen är välldans hungrig! Men den som väntar på något gott..) Dock räknas det inte när man kokar nudlar eller steker på scans köttbullar. Nej, helst ska det ta en stund. Nu har jag lagat mat i över en timme och kommer nog vara klar om cirka 30 minuter. Men tro inte att jag står och lagar mat i 2 timmar varje dag, haha. Det skulle jag aldrig orka eller ha tid med. Men minst en gång i veckan blir det i alla fall.
 
Nu lär jag provsmaka om den är godkänd! Hoppas det är bra med er.
 
 
 

andas ut de dåliga..

För tre månader sedan var jag glad. Jätteglad till och med! Hade precis skrivit på kontrakt för ett nytt jobb och livet var inte alls tokigt. Sen vart jag ledsen, riktigt ledsen. Sen blev sorgen utbytt till ilska. Jag blev en bitter person och kände inte igen mig själv. Jag har alltid varit glad och positiv till livet. Men efter det som hänt förändrades jag. Jag har väntat på att jag skulle explodera och att all luft skulle försvinna ur mina lungor. Men jag fortsatte bara att vara arg. Tack vare mitt underbara jobb och mina vänner har jag orkat ta mig utanför dörren.

Men jag vet att alla har en kamp förr eller senare i livet. Och just nu har jag min första jobbiga fas som har fått mig att bli en person jag varken känner igen eller vill vara. Men detta är sista gången jag skriver om hur jobbigt jag har mått. För jag ska hitta tillbaka till den glada Emelie. Efter att ha gått på medicinisk yoga i 6 veckor börjar jag få perspektiv och ett lugn i mig. Vilket jag inte har känt på väldigt länge.

Jag andas ut de dåliga och andas in det goda. Det är dags att få tillbaka livsglöden och mitt leende!

 

HALLOWEEN -14

#Halloween #2014