partymode

You cut me down to the bone
Now you're dancing
All over my soul
I'm falling to pieces
To pieces, to pieces

we plant the seeds of our future

 
 

music gives me peace of mind

 
Mer musik?
-
Kent - La Belle Epoque
Jack Moy & Glöden - Charlie Bird
Phillip Phillips - Raging Fire
Coldplay - Magic
Hedegaard - Happy Home
James Arthur - Get Down (Live)
Sia - Chandelier
Hudson Taylor - Drop Of Smoke
Ásgeir - King And Cross

Earth hour, 29 mars

 Ni kommer väl ihåg att släcka lamporna på lördag kväll? Earth hour nu på lördag den 29 mars är mellan 20:30-21:30!
Vet ni hur koldioxidutsläppen har påverkat vår planet? Inte? Jo vi har nämligen släppt ut runt 380 gigaton koldioxid sedan år 2000 vilket i sig har påverkat isen på arktis så att isen har minskar med 15%(vilket i sig har lett till en högre havsnivå), betydligt mer kraftigt nederbörd och orkanstyrkan har ökat med +7,5%.. De här siffrorna är så sjuka och det kommer fortsätta om politiker och makthavare inte gör något åt detta. 

Förhoppningsvis förstår dem och alla människor på jorden att dem inte kan smutskasta vår planet. Men om inget görs snart så kommer Amsterdam snart vara under vatten, havsisen kommer minskas med 30%, havsförsurningen slutar växa och löses upp och runt 30% av våra arter hotas att uttrotas..
 
Visst är det läskigt? Men man behöver egentligen inte förändra sitt liv mycket för att förändra situationen. Ät mindre kött, cykla eller gå till jobbet, köp ekologiskt och miljösmart mat! Och minska även på godis och läsk. Visste ni att en påse skumbananer påverkar klimatet lika mycket som en portion griskött, men utan att du får i dig någon näring.
 
Så nu vet ni lite hur allt ligger till, haha :) Jag försöker påverka folk så gott jag kan, men jag vet ju inte hur mycket mina läsare tar åt sig av detta.. Jag vill i alla fall att mina barnbarn ska få se isbjörnar och ha en glad planet! :)

 
"WWF Earth Hour är världens största miljömanifestation då hundratals miljoner människor världen över visar sitt engagemang för klimatet genom att släcka ljuset under en timme. Släckningen är en politisk symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar. Var med i Earth Hour och släck för en ljusare framtid du också!"
(text ovan från wwf.se)

Hemma igen

 
Hej!
Många av er vet det säkert redan, men i söndags åkte jag hem till Sverige. Kort sagt hade familjen inte råd att ha kvar mig.. Tråkigt, men det är ändå väldigt skönt att vara hemma igen. :)
Har ju en del att fixa och massor med folk att träffa nu när jag kommit hem. Jobb är fixat, så det är skönt och jag börjar redan nästa eller nästnästa vecka. Så jag kommer inte blogga så mycket nu. Men när allt har lagt sig och det är lite lugnare kommer jag berätta om upplevelsen på Irland och besöket i Dublin med Karolina. Samt massor med bilder! :)
 
Nu ska jag äta lite med mamma, sen duscha och gå till Frida. Vi ska fixa spritbjörnar till helgen! haha :)
Hoppas det är bra med er!
 

Dublin & St Patrick's day

Jag hade den bääästa veckan när Karolina var här! Hon kom som sagt till Cork på onsdag eftermiddag. Så åkte vi in till Cork en sväng på torsdagen. På fredagen tog vi bussen till Dublin och stannade där till hon åkte hem på måndagkväll. Hade det såååå himla bra i Dublin och under st Patrick's day! Dit kommer jag definitivt åka igen! Och ni som aldrig firat St paddy's eller varit på Irland, ÅK DIT för tusan! Byggnaderna är gröna, människorna är gröna, musiken flödar runt varje hörn och stämningen är helt otrolig! Massa glada människor från hela världen!
 
Dock vaknar pojken vilken sekund som helst (rekord sovmorgon för honom idag, klockan är ju 09:20) så ska uppdatera mer senare med bilder etc. Men som sagt, åk dit om ni kan! Ni kommer inte ångra er. :)
 
Smakade även Guinness för första gången, riktigt god öl!

 

Come as you are

 
 
 

12 mars 2014

Nu landar Karolina i Dublin vilken sekund som helst! åååh vad jag längtar! :D Idag är det sol igen, som det har varit sedan i måndags. Såå skönt! När pojken vaknar efter sin eftermiddagslur ska vi ta en promenad i värmen. :)
I lördags var jag med på ett litet hörn på ännu en födelsedagsfest! Nämligen Julias 21-årsfest! Dock fyllde hon ju i måndags men de (vi) firade henne i lördagskväll. :) Skypade med gänget i en timme ungefär, myycket trevligt! :D
 
Och idag fyller Anders 29 år! (hoho, bara ett år till 30!!) Så vi får se om jag kanske skypar ikväll med, dock är ju Karolina här så vi får se hur jag gör. Annars rullar det på bra här borta. Bebisen kan komma när som helst, men Alma är fortfarande hemma (med ett väldigt tryck på magen och ryggvärk..). Tur är väl det ändå, då Ronan är borta tills imorgon.. Dock är Almas mamma här så hon kan skjutsa henne om det skulle sätta igång på riktigt!
 
Imorgon ska jag visa Karolina Cork lite tänkte jag. Håller tummarna att vädret är lika fint då som det är nu. :)
Hoppas allt är bra hemma också!
 
 

Inspiration


 

Solig måndag

 
 

There's a silent storm inside me


Happy women's day!

Jag har flera vänner på facebook, instagram och twitter som lägger upp bilder och texter angående internationalla kvinnodagen. Alla är kvinnor som lagt upp något. Och endast kvinnor som gillar bilderna och texterna.. Är inte det lite konstigt? Många (män) har skrivit och undrat varför inte männen har en dag som kvinnorna. Det har dem, 19 november. Men idag är väl i princip varje dag männens dag. Dem har fortfarande den största makten i samhället. Dock har Sverige och många andra länder fattat grejen, och börjar bli mer och mer jämnställt. Vilket är fantastiskt! Dock finns det fortfarande länder som inte tillåter kvinnan att rösta, att jobba, eller att ens köra bil!
 
Stå upp och var stolt att du är kvinna! Följ era drömmar och låt ingen stå i vägen för dem! :) Berätta för era mammor och era systrar att de betyder och är viktiga! Och lär era söner att respektera kvinnor. :)
 
Jag har alltid sett upp till min mamma och mina systrar. Starka och självständiga kvinnor som har det där extra krutet i sig. Alla med underbara män i sina liv, som behandlar dom som dem ska behandlas, och stöttar dem i det dem gör. En man som lagt sin hand på en kvinna har jag noll resepekt för.
 
MEN hoppas alla får en härlig dag. Jag hoppas att du (man som kvinna,) firar denna dag. :)
 
http://skoltimme.plansverige.org/ < där kan ni skriva under (endast underskrift, email och mobilnr) så hjälper ni flickor att få gå i skolan.
 
 

Hela världen är ett luftslott

 Så grym låt, lyssna! 

Time flies

åååh är så sjuukt mätt.. haha. Ikväll åt vi fisk med rotfrukter och potatis, mycket gott! Inge kött idag då det är fasta i hela landet. Det har någonting med att dom är katoliker, mer vet jag inte, haha.. Och så var det ju pancake-tuesday igår. Men vi åt det idag istället efter middagen. Vi hade ännu en tävling; vem som gjorde bäst pannkakor. Haha, min gick sönder men fick perfekt färg! Almas blev bäst i alla fall, haha.. Här äter dom inte pannkaka med sylt och grädde, icke sa nicke. Socker och citronsaft ska det vara! Det var faktiskt gott! Nu har jag provat på en hel del irländska rätter och har gillat alla än så länge. :)
 
Nu ska jag sova. Endast två dagar till helg, gud så skönt! God natt på er.
 
Förresten, nu har jag officielt varit här i fyra veckor, tiden går fort när man har roligt! :>
 
En trött liten spillevink här om dagen.
 

Old man look at my life, I'm a lot like you were

Imorgon ska jag boka biljetter till Neil Young som kommer hit till Cork i juli, samma vecka som jag slutar. Vaaad jag har väntat på att få se honom live och nu äntligen! Det ser jag fram emot något enormt! :)
 

your love is bright as ever

Så härlig video! Låten med självklart. :>
 

I want daisies in my hair

 
 
 
 

happy day!

De här dagen har gått riktigt bra! Lillkillen hade ett leende på läpparna nästan hela dagen. Såå skönt med en riktigt glad skrutt som leker och sprunger runt! Idag har vi inte gjort särskillt mycket alls. En regnig dag idag, så vi var inne och lekte. :)
 
Imorgon är det 4 veckor sedan jag landade här på Irland. Sjukt vad tiden har gått fort. Jag har alltså vart här 1/5 av tiden jag ska vara här. Och imorgon är den 1 vecka kvar tills jag får besök av Karolina! Fyyyy tusan va skönt och kul det ska bli att träffa henne. Vi ska vara i Cork de första dagarna hon är här sen åker vi till Dublin och firar St Patricks day! Ska bli sååå kul! Ser jag verkligen fram emot. :)
 
Nu har jag precis skype'at med mammsen. Alltid lika skönt! Vet ni förresten vad jag läste här om dagen? "Att prata med din mamma ger lika mycket 'tröst' som att få en kram." Det kan nog vara sant! :) Nu blir det lite skön musik, sen sova så man orkar med morgondagen.
 
Hoppas det är bra med er. :)
 
 

02-03-2014

Dagarna rullar på här borta! Den här veckan har jag varit lite krasslig i halsen, hela familjen har varit förkylda. Så Alma var hemma i fredags, så åkte jag med henna och Fionn till deras doktor så fick båda två medicin. Nu är jag bättre, pojken och Ronan med men Alma har fortfarande en envis hosta.
 
I onsdags var jag barnfri och ensam i huset en hel natt! Väääldigt skönt, och behövligt. Annars i fredags shoppade jag lite på pennys med Alma. Hittade några superfynd! Kan lägga upp de sen! På fredagkväll åt vi god mat och drack lite vin framför tvn.
Igår så var vi till Dunnes (en stooor affär som har mat, kläder, möbler och inredning), jättehärlig affär! Jag strosade mest runt och kollade, köpte inget. Men det blir defenitivt ett återbesök! Vi handlade mat inför veckan och åkte sedan hem för att börja med maten. Vi har en lite tävling i familjen nu, vem som gör godast curry! Alma gjorde sin igår, väääldigt god. Något kryddstark för min smak kanske, men annars supergod. Vi får se om det blir jag eller Ronan nästa gång. Vinnaren får en flaska vin, haha! :)
 
Imorse näär jag vaknade hade Alma gjort en riktigt god fruktskål till mig med liiite youghurt och musli. Hon gjorde det igår till frukost med, sååå gott! Honungsmelon, banan, jordgubbar, vindruvor och annanas, mums! Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt. Vi får se om vi kanske åker till Mahon Point senare.
 
Nu ska jag börja kolla på en film tills maten är klar. Tror det får bli en av mina favoriter, The great gatsby. Jag sa det förrut och jag säger det igen, SE DEN om ni inte sett den. Jag fullkomligt älskar den!