Earth hour, 29 mars

 Ni kommer väl ihåg att släcka lamporna på lördag kväll? Earth hour nu på lördag den 29 mars är mellan 20:30-21:30!
Vet ni hur koldioxidutsläppen har påverkat vår planet? Inte? Jo vi har nämligen släppt ut runt 380 gigaton koldioxid sedan år 2000 vilket i sig har påverkat isen på arktis så att isen har minskar med 15%(vilket i sig har lett till en högre havsnivå), betydligt mer kraftigt nederbörd och orkanstyrkan har ökat med +7,5%.. De här siffrorna är så sjuka och det kommer fortsätta om politiker och makthavare inte gör något åt detta. 

Förhoppningsvis förstår dem och alla människor på jorden att dem inte kan smutskasta vår planet. Men om inget görs snart så kommer Amsterdam snart vara under vatten, havsisen kommer minskas med 30%, havsförsurningen slutar växa och löses upp och runt 30% av våra arter hotas att uttrotas..
 
Visst är det läskigt? Men man behöver egentligen inte förändra sitt liv mycket för att förändra situationen. Ät mindre kött, cykla eller gå till jobbet, köp ekologiskt och miljösmart mat! Och minska även på godis och läsk. Visste ni att en påse skumbananer påverkar klimatet lika mycket som en portion griskött, men utan att du får i dig någon näring.
 
Så nu vet ni lite hur allt ligger till, haha :) Jag försöker påverka folk så gott jag kan, men jag vet ju inte hur mycket mina läsare tar åt sig av detta.. Jag vill i alla fall att mina barnbarn ska få se isbjörnar och ha en glad planet! :)

 
"WWF Earth Hour är världens största miljömanifestation då hundratals miljoner människor världen över visar sitt engagemang för klimatet genom att släcka ljuset under en timme. Släckningen är en politisk symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar. Var med i Earth Hour och släck för en ljusare framtid du också!"
(text ovan från wwf.se)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback