Gott nytt år!

Jag borde egentligen ligga och soav sen länge nu. Men har fixat mina naglar som tar sin lilla tid.. Klockan står på 09.00 och halv tolv ska jag vara redo för att åka till Falun. Får skjuts med ett gäng från stan så jag slapp åka tåg.. Sen ska jag hänga med två tjejer och fixa oss och kanske ordnda lite lekar inför kvällen. Sen drar vi mot en husfest där det blir middag och skoj! Så, nu vet ni lite vad jag ska göra imorgon! :)
 
Jag kommer förmodligen inte hinna blogga mer innan nyåret, så jag vill önska alla er ett GOTT NYTT ÅR! Hoppas ni har det bra med massa fina människor runtom er. :)
 

Sammanfattning 2013

1.Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Absolut, massor med saker! Annars vore jag ju tråkigaste människa någonsin!

2. Höll du några av dina nyårslöften? Nja, de flesta! :)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Den närmaste lär vara min syster som fick sitt andra barn. Charlie! :)

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack gode gud!

5. Vilka länder besökte du? Inget alls faktiskt! Har haft det rätt bra hemma i Sverige.

6. Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014? Ja det är det, men det är sånt jag försöker fixa åt mig hela tiden och kommer fortsätta kämpa tills jag har det.

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? Summerburst, när min farmor blev 90 år, när min syster gifte sig, när jag opererades, Kristoffers bal och student, midsommar i Idre & Norn, Örebro, När jag fick körkort, Orsa, alla festkvällar och massa fler datum! Har varit ett händelserikt år, minst sagt!

8. Vad var din största framgång 2013? Sakta men säkert hittar jag mig själv. Jag har gett fan i och umgåts med

9. Största misstaget? Pass

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Gallsten, om det nu räknas!

11. Bästa köpet? Summerburst kanske! Och alla fina resor, som Sälen i början av december!

12. Vad spenderade du mest pengar på? Hahaha, alkohol..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja! Nyfunna vänner! :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? Haha, som sagt varje år blir det en hel drös! Men skriver bara artisterna då de flesta har flera låtar som jag blir påmind om 2013.. Aviciis låtar, Matisyahu, Justin Timberlake, Bastille, Rihanna, Lars Winnerbäck, Albin Myers, Lana del Rey, Infected Mushrooms, Macklemore & Ryan Lewis osv..

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det har varit väldigt rörigt i skallen detta år. Haft en hel del ångest, men även jag har haft mina god stunder! :))

16. Vad önskar du att du gjort mer? Övat på munspelet, haha… Nej men massor med saker!

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig över skitsaker som jag ändå inte kunde förändra.(< som förra året) Men också att jag stått upp för mig själv när någon pissat på mig och låtsats som att det regnar.

18. Hur tillbringade du julen? Först hos mamma> pappa> Emma> Annsofie. Precis som förra året! :)

19. Blev du kär i år? Yttepyttelite, men det blev kattskit av alltihop.

20. Favoritprogram på TV? SoA och American horror story

21. Bästa boken du läste i år? Hahaha. Trilogin med Mr. Grey, MUMS! Sååå bra böcker, haha, och väldigt beroende framkallande!

22. Största musikaliska upptäckten? Indie och ”hårdare” edm!

24. Något du önskade dig och fick? Visste inte alls vad jag skulle önska mig i år. Men fick det jag önskade mig vilket var; klocka, presentkort, pengar, kokböcker och lite annat! :)

25. Något du önskade dig men inte fick? -

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Var ensam i stort sett hela dagen. Firade mig dagen innan jag fyllde år. :)

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Oj.. Ganska avslappnat med mycket maxiklänningar och sköna koftor!

29. Vad fick dig att må bra? Resor, familjen, musiken och vännerna! :)

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Christian Grey… Om han nu fanns, haha!

31. Vem saknade du? Saknar de vänner som flyttade/flyttat härifrån.

32. De bästa nya människorna du träffade? De bästa lär nog vara Frida, Alex & Jessica, sååå härliga männsikor! Helt underbara!

33. Något du är stolt över från 2013? Att jag tog körkort!

34. Vad är dina förväntningar över 2014? Jag hoppas på massa skratt. Jag hoppas att alla mina nära och kära kommer vara friska och pigga. Jag hoppas att mina drömmar slår in, och att dom leder mig dit jag är menad att vara! Hoppas på härliga festkvällar och fina männsikor!

35. Hur kommer du spendera nyårsafton? Jag kommer spendera nyårsafton i Falun med fina vänner. Det blir middag, husfest, raketer och alkohol i määängder!


my heart sinks as i jump

 

People for the Ethical Treatments of Animals

 
 
Jag använder inte päls, och kommer heller aldrig göra det. Jag kommer uppfostra mina barn till att inte bära päls. Jag hoppas några av er tar åt er och kanske tänker till.
 
ps. Ber om ursäkt om det var jobbiga bilder, men det är inget mot va dessa djur går igenom. Som ni ser..

Smile

 

GOD JUL

Hej på er, och GOD JUL! Jag har inte bloggat alls nu i jul då jag varken haft tid eller lust. Hur som helst, så hoppas jag att ni hade en fin julafton med härliga männsikor, god mat och kanske ett och annat paket! Jag själv hade en jul som var lite uppochner, men tillslut blev det en riktigt bra julafton! :)
 
Men mer om det senare, för nu ska jag hoppa in i duschen och börja fixa mig för en utekväll som heter duga! Juldagen, hemmvändarhelg och hotellet. Haha, kan bara bli bra det här! Om två timmar sitter jag på en förfest med massor med grymma männsikor och dricker, så nu lär jag skynda lite.
 
SKÅL på er, och gör inget jag inte skulle göra! ;)
 
 

free your mind

www.eemeliehedlund.tumblr.com
 
 

Mitt första gallstensanfall

Idag, just i detta nu när jag skriver, är det precis ett år sedan jag fick mitt första gallstensanfall. Det gjorde så fruktansvärt ont och det blev bara värre och värre. Så inom en kvart hade jag gått från att vara pigg som en ärtkärna till att sitta/ligga i sängen och vagga av smärta. Då jag var hos Emma kom pappa och hämta mig. Raka vägen till akuten! Jag kunde knappt sitta i bilen så jag halvlåg i baksätet och skrek av smärtorna. Väl framme fick vi vänta ett bra tag, men värken gav sig lite som tur var. Jag fick en spruta sen åkte jag hem och sov hos pappa. Vaknade öm dagen efter men pigg trots allt.. 
 
Detta ledde till ultraljud och många doktorbesök. Jag hade dessa smärtor i ett halvår, varje vecka, om jag hade tur gick det tio eller fjorton dagar mellan anfallen. Men i slutet av maj, efter många besök på akuten och många tabletter, fick jag äntligen opereras! Ni kan aldrig förstå hur skönt det är att vara smärtfri! Visst har jag fått fula ärr efter det, men det är värt! Nu kan jag äta ALLT utan de minsta ont. Väldigt skönt!
 
Hur som helst, är så himla tacksam att jag inte har ont längre. Hoppas att ingen av Er ska behöva stå ut med samma skit.. 
 



the national

 

you are full of the world.

 
 

Julmusik

Jag kom precis på att jag inte har lagt ut ett enda inlägg med julmusik! Ha! Men nu så.. Jag tycker om att lyssna på julmusik som kanske inte är den "klassiska" julmusiken för många svenskar. Alla har vi hört "Julen är här", "Hej mitt vinterland", "Bjällerklang" osv. alldeles för många gånger... Jag tycker väl om dom, men tycker det är såå mycket roligare med lite mer sånt som inte är självklart i alla hem och lite nyare kanske.
 
Jag älskar Ella Fitzgerald & Bing Crosby's jullåtar (som säkert många av er också), men det är bara några.. I min jullista på spotify har jag allt från Amanda Jensen, till Owl City, till E.M.D., till Sufjan Stevens. Här kommer i alla fall en av mina favoritlåtar. Vet ärligt talat inte om det är en jullåt eller inte, haha.. Men jag tycker den passar så bra till det! :)
 
 

The wolves and the ravens

I wasn’t yours and you weren’t mine
Though I’ve wished from time to time
We had found a common ground
Your voice was such a welcome sound

How the emptiness would fill
With the waves and with your song
People find where they belong
Or keep on

Veckans babe!

Veckans babe är Luke Grimes. Han är såå brutalt snygg så han borde blivit nominierad för längesen. Jag önskar mig även honom i julklapp. Så ni vet vad ni ska köpa mig! ;) Han behöver inte vara inslagen så länge han har sitt snygga hår haha.. (Dock är han tillsammans med en av världens snyggaste kvinnor, Gillian Zinser. Så det blir lite svårslaget..)
 

Update: För övrigt såg jag nu att Luke kommer spela Elliot i 50sog, åh, så honom kommer vi se mer av om ungefär ett år! ;)

Städ- och jobbdag!

Igår kväll gick jag och mötte Frida och Jessica så gick vi och köpte thaimat som vi åt framför Insidious 2. Filmen var bra, men inte jääättebra.. 3/5 toasts! ;) Hur som helst, idag ska jag jobba lite nu på eftermiddagen. Det blir en kortdag, dock känns det ganska skönt. För då hinner jag med massa annat idag också. Efter jobbet ska jag gå direkt till mormor och hjälpa henne få upp julpynt osv. Sen ska jag hem och fortsätta städa och pynta här hemma.
 
Nu ska jag lägga mig och läsa några minuter innan jag drar mot jobbet. Alltid lika skönt! :)
 
 

Don't fear the water my friend


diving where you’ve never have been

The secret life of Walter Mitty

Den här ska jag se på bio i januari, verkar vara en riktigt bra film!

Insidious 2

Nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis! Sen traska iväg och möta Frida. Ska handla lite gott till kvällen då det vankas Insidious 2. Spännande!

Igår fick jag hoppa in och jobba heldag, gick riktigt bra men var trött som ett as när jag kom hem. Fick inte så mycket sömn i helgen så tog en sovmorgon idag! haha. Resten av den här veckan blir det massor med städning, ska även baka, handla de sista julklapparna, klä granen och förhoppningsvis hinna träna. :)
 
Aja, nu lär jag sätta igång så dom slipper vänta på mig! :)
 
 

8 dagar kvar till julafton!

 


Albin Myers

När jag har sagt att jag såg Albin Myers i Sälen var det ganska många som inte visste vem han är. Han är en grym svensk house-dj i alla fall. Här är ett riiiiktigt riktigt bra set som han spelade upp på Musikhjälpen i lördags. Lyssna och njut, eller spara och lyssna på förfesten! ;)
 
Lyssna: Albin Myers - house party
 
 

plötsligt händer det!

Ja, idag när jag vaknade kände jag julkänslorna ända ut i tårna! Ååh, va jag har längtat tills det skulle ske! Ibland får jag julkänslor redan i oktober, men då snön kom så sent i år tror jag att jag blev påverkad av det. Och vissa år har jag inte fått julkänslor förns i julveckan! Men nu äntligen har dom kommit. haha :)
 
Kikade på en julfilm idag som jag aldrig sett förrut, men som var jättebra! Miraklet i New York (Miracle on 34th street). Och sen dess har det strömmat julmusik ur högtalarna här hemma! Det är ju så härligt!
Imorgonkväll ska jag ha lussevaka med mina härliga vänner. Och på fredagkväll ska jag till Norberg på julbord med min familj, guuuud så gott! På lördag blir det nog utgång då Ebba Gold spelar på hotellet i stan.
 
Nu ska jag strax åka hem till mormor för att laga lite middag och städa åt henne. Sen blir det att fortsätta städa här hemma. Ska även försöka komma på vad jag ska köpa för julklappar åt dom som jag har kvar.. Inte lätt heller!
 
Hoppas ni har det bra och att ni njuter av julen strax ni också! :>
 
 

Sälen, 6-8 december 2013


Sälen var underbart!

Ja hörni, tyvärr är jag redan hemma från en av mina favoritplatser på denna jord. Sälen levererade rejält denna gång och jag fick till och med se Albin Myers som jag väntat att få se i flera år. Träffade även på komikern Mårten Andersson! :>
 
Hur som helst! Vi kom upp rätt sent på fredag kväll, så när vi kom fram runt halv nio var det bara att sätta på sig snyggkläder och fortsätta dricka i stugan. Runt elva ringde vi en taxi och åkte till Harrys Ice Nightclub på Sälfjällstorget. Riktigt mycket folk då det var nyöppning! När vi kom in hamna vi i baren direkt och sen dansa vi rumpan av oss. ;) Träffade en kille som var från stan som var där med nå folk, så det blev efterfest i vår stuga. Haha, kom i säng alldeles för sent...
På lördagen låg jag i princip hela dagen. Vid 18 åkte vi ut till Lindvallen och kollade läget, riktigt grymt! Men då alla var rejääält bakfulla fick det bli en myskväll med gomiddag och bastu + snörullning! :)
 
Två dagar är alldeles för lite! Nästa gång blir det åtminstone en långhelg! Förhoppningsvis kanske redan i vår. :} Tills nästa vinter lär jag tammetusan lära mig stå på den där jäkla brädan. Haha, blir tokigt avundsjuk!
Aja, lär tacka mina tjejer och alla andra underbara människa jag träffat den här helgen. Kan utan tvekan säga att den här helgen var en av de bästa helgerna för i år! Vaknade i morse med en bittersweet känsla, ni vet? Har haft det toppen verkligen, men så skulle man åka hem.. Ville ju vara kvar längre. Men men, får vara glad för att vi ens kom iväg! :)
 
Nu blir det soff/sängläge, är så brutalt trött och öm i hela kroppen! Och klockan är bara 18! Känns snarare som att klockan är 23.. Aja, bjuder på en låt som kommer få mig att tänka på den här resan!
 
Hoppas ni haft en bra helg! :)
 

Akta dig för Sven!!

Tänkte bara säga hej då! nu drar ja upp på stan och plundrar systemet se drar vi mot Sälen. Satan va jag har längtat efter denna helg! Kommer bli gryyyymt!

Och akta er för Sven, så ni inte blåser bort! ;)